خواص شگفت انگیز روغن کنجد بکر

تحقیقات جدید نشان داده خواص روغن کنجد بکر برای سلامت بسیار زیاد است. بعلاوه روغن کنجد بکر برای پوست و مو نیز عالی است. همچنین از این روغن می توانید در آشپزی و برای اضافه کردن طعمی فوق العاده به غذای خود استفاده کنید.

از روغن کنجد بکر به عنوان چربی سالم استفاده کنید

بیشتر ما می دانیم که چربی ها انواع مختلفی دارند. برخی خوب و برخی بد هستند و برای سلامت ضرر دارند. روغن کنجد بکر سرشار است از چربی های دارای حلقه های اشباع نشده و چربی های غیر اشباع و همچنین میزان چربی های اشباع شده اش نیز پایین است. چربی های غیر اشباع و چربی های دارای حلقه های اشباع نشده برای سلامت قلب مفید هستند و کمک می کنند کلسترول تحت کنترل در بیاید. از سوی دیگر چربی های اشباع و چربی های ترانس التهاب و کلسترول کلی را تقویت می کنند که برای قلب بد است. یک چهارم فنجان روغن کنجد بکر حاوی حدود ۶٫۷۵ گرم چربی غیر اشباع، ۷٫۸۴ گرم چربی دارای حلقه های اشباع نشده و ۲٫۵۰ گرم چربی اشباع شده است.

از روغن کنجد بکر برای ماساژ پا قبل از خواب استفاده کنید

بعضی از ما قبل از خواب روتین خاصی داریم. دندان هایمان را مسواک می زنیم، صورتمان را می شوییم، به پوست صورتمان کرم می زنیم، اما یک چیز آرامش بخش مانند ماساژ پا چه؟ ماساژ دادن خود یکی از قسمت های اساسی برنامه درمانی آیورودا است و همچنین روغن کنجد بکربرای پوست نیز مفید است. مالیدن یک قاشق چای خوری روغن کنجد بکر یا بیشتر به کف پا قبل از خواب کمک می کند شب خواب راحت تری داشته باشید. به خاطر داشته باشید بعد از مالیدن روغن کنجد بکر به کف پا جوراب بپوشید.

روغن کنجد بکر مفید برای بهداشت دهان و دندان

اجداد ما برای داشتن دندان هایی سالم و رفع بوی بد دهان مسواک نداشتند، بنابراین مدت ها پیش آنها از شستشوی دهان با روغن استفاده می کردند ( در این روش یک قاشق غذا خوری روغن را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در دهان خود می چرخانید و سپس بیرون میریزید ). تحقیقات پزشکی نشان داده است این کار می تواند مقدار باکتری های دهان را کاهش دهد و به سالم نگه داشتن دهان و لثه ها کمک کند.

روغن کنجد بکر پوست و استخوانتان را تقویت می کند

مواد مغذی روغن کنجد بکر مانند دانه کنجد نیست چون روغن از بخش جدا شده دانه اصلی درست می شود. اما یکی از مواد معدنی که در روغن باقی می ماند زینک است. بیشتر زمانی به یاد زینک می افتیم که دچار سرما خوردگی یا آنفولانزا شده باشیم چون می تواند مدت زمان یا شدت علائم بیماری را کاهش دهد. اما زینک در بدن برای ساخت کلاژن نیز استفاده می شود و به پوستمان انعطاف بیشتری می بخشد. زینک حتی می تواند به تراکم استخوانتان نیز کمک کند.

روغن کنجد بکر روان کننده روده است

همه ما ممکن است گاهی دچار یبوست شویم. نوشیدن مقدار زیادی آب و اضافه کردن فیبر به برنامه غذایی به روان کردن روده ها کمک می کند اما گاهی در مصرف فیبر غفلت می کنیم و یا دارویی می خوریم که باعث یبوستمان می شود. یکی دیگر از مزایای روغن کنجد بکر این است که کمک می کند همه چیز دوباره به حرکت دربیاید. استفاده یک یا دو قاشق غذا خوری روغن کنجد بکر کمک می کند روده ها چرب شوند و شدت یبوست کاهش بیابد.

روغن کنجد بکر کمک می کند موها درخشان و پر بمانند

بیشتر ما بطری های نیمه پری از محصولات مراقبت از مو داریم که به خاطر تاثیر نداشتن رهایشان کرده ایم. روغن کنجد بکر حاوی ویتامین B، ویتامین E، منیزیم، کلسیم و فسفر است – مواد مغذی ضروری که موها و پوست کف سر را تغذیه می کنند. این بار به جای قفسه شامپوهای داخل حمام به سراغ روغن کنجد بکری که در آشپزخانه دارید بروید. مقداری روغن کنجد بکر را به ریشه موها و کف سر ماساژ دهید و بگذارید ۳۰ دقیقه بماند. صبح روز بعد با آب گرم و شامپو شستشو بدهید.

با رادیکال های آزاد مقابله می کند

رادیکال های آزاد باعث آسیب رسیدن به DNA، سلول ها و پروتئین بدن ما می شوند. این نوع آسیب می تواند منجر به بروز بیماری هایی نظیر آلزایمر، پارکینسون و سرطان شود. مواد خاصی مانند الکل، دود تنباکو، آفت کش ها، آلودگی هوا و غذاهایی که می خوریم باعث تولید رادیکال های آزاد می شوند. مهم است که برنامه غذایی سرشار از آنتی اکسیدان استفاده کنیم تا با آسیب رادیکال های آزاد مبارزه کنیم و استرس اکسیداتیو را کاهش دهیم. حتی تحقیقات جدید نشان داده آنتی اکسیدان ها به مقابله با آرتروز، پیشرفت سرطان، آسیب های عصبی و التهاب کمک می کنند.

روغن کنجد بکر حرارت را تحمل می کند

روغن نارگیل و یا روغن اکسترا ویرجین زیتون هم برای پخت و پز مناسب است اما می توانید روغن کنجد بکر را هم که می تواند حرارت بالا را تحمل کند نیز به این جمع اضافه کنید. روغن سوخته به جز بد بو کردن آشپزخانه و خراب کردن غذا برای سلامتمان هم مناسب نیست. نقطه دود کردن روغن حرارتی است که در آن روغن شروع به شکستن می کند و شروع به آزاد کردن رادیکال های آزاد و بو می کنند. یکی از چیزهای خوبی که در مورد روغن کنجد بکر وجود دارد این است که نقطه دودش حدود ۴۰۰ درجه فارنهایت است. بنابراین بدون اینکه غذا را دچار مشکل خاصی کند می تواند در پخت و پز مورد استفاده قرار بگیرد.

برای غدد چشایی وسوسه انگیز است

یک مقدار کم کلی کار می کند

تنها با مقدار کمی روغن کنجد بکر می توانید تاثیر گسترده ای روی غذا بگذارید. روغن کنجد بکر قدرت طعم دهندگی و بوی قوی دارد.

چاشنی سالم و خوش طعم است

اگر از روغن کنجد بکر برای پخت و پز استفاده نمی کنید، شرط می بندم الان کنجکاو شده اید که این روغن را به کار بگیرید. استفاده از روغن کنجد بکر به عنوان یک چاشنی بسیار رواج دارد و در صورت تهیه آن لازم نیست نگران این باشید که حالا چطور استفاده اش کنید می توانید آن را در بیشتر غذاهای همیشگی مورد استفاده قرار دهید. کافیست چند دستور پخت که در آنها از روغن کنجد بکر استفاده شده را مورد بررسی قرار دهید تا مقدراش نیز دستتان بیاید.

روغن کنجد بکر و نه روغن تصفیه شده
توجه داشتیم باشیم که فقط روغن کنجد بکر است که حاوی تمام خواص ذکر شده در بالاست و روغن های تصفیه شده متاسفانه بدلیل اینکه حاوی دستکاری های شیمیایی و حرارتی می باشند فاقد اکثر این خواص می باشند. روغن کنجد بکر به معنای روغنی است که بدون هیچ گونه مواد شیمیایی و در حرارت زیر ۴۰ درجه سانتیگراد بدست آمده و عاری از هرگونه افزودنی باشد.
.استفاده از مطالب این سایت فقط با ذکر منبع بلامانع است.

pixelstats trackingpixel

تفاوت روغن بکر ، تصفیه ، پرس سرد ، پرس گرم

در بازار با مفاهیم متفاوتی روی برچسب روغن های خوراکی مواجه می شویم مثل بکر (virgin) ، فرابکر (extra virgin) ، تهیه شده به روش پرس سرد (coldpress) و یا تصفیه شده. که ما در این مطلب این موارد را کاملا توضیح می دهیم.

پرس گرم یا پرس سرد Hot Press or Cold Press
همانگونه که از عنوان روش مشخص است در روش پرس گرم یا Hot Press برای استخراج روغن از دانه از حرارت استفاده می گردد یعنی ابتدا دانه ها گرم می شوند و سپس توسط فشار وارد کردن به آنها روغن آنها خارج می گردد. در این روش معمولا از ماده شیمیایی به نام هگزان نیز استفاده می گردد. هگزان یک حلال شیمیایی است و با روغن موجود در دانه ترکیب می گردد و باعث میشود که تقریبا ۱۰۰ درصد روغن دانه استحصال گردد. روغنی که به این شکل بدست می آید خوراکی نبوده و روغن خام محسوب می شود که برای قابل استفاده شدن باید تصفیه شود و مواد مضر آن خارج گردند. چون حرارت دیدن روغن و استفاده از مواد شیمیایی باعث تغییر ترکیبات روغن می گردد لذا در سالهای اخیر با پیشرفت تکنولوژی دستگاه هایی به وجود آمد که قادر بودند بدون حرارت و استفاده از حلال روغن دانه را جدا کنند که اصطلاحا به آنها پرس سرد یا Cold Press گفته می شود. در روش پرس سرد معمولا روغن بدست آمده حداکثر دارای ۴۰ تا ۴۵ درجه حرارت می باشد که این حرارت کم هیچ آسیبی به ترکیبات شیمیایی روغن وارد نمی کند. البته مسلم است که در
پرس سرد نمی توان ۱۰۰ درصد روغن را از دانه استخراج کرد ولی در عوض به سلامت روغن آسیبی وارد نمی گردد. ناگفته نماند که با همین دستگاه های پرس سرد هم میشود با وارد کردن فشار بیشتر روغن بیشتری استخراج کرد ولی فشار بیشتر باعث افزایش دمای روغن خروجی می گردد که عملا همانند روش قبل می گردد.

روغن تصفیه
بالای ۹۹ درصد روغن های خوراکی با استفاده از روش پرس گرم و حلال بدست می آیند که خوراکی نبوده و به آنها روغن خام گفته می شود. لذا برای استفاده خوراکی باید مواد مضر موجود در روغن از آن جدا شوند. این کار به عهده کارخانجات تصفیه روغن نباتی می باشد که روغن خام به آنها وارد شده و تصفیه می گردد. در این کارخاجات فرایندهای مختلف فیزیکی و شیمیایی روی روغن خام صورت می گیرد تا حلال موجود در روغن، صمغ ها، اسیدهای چرب، بو و مزه از روغن خارج گردد. اضافه کردن اسید فسفریک، اسید سیتریک، استفاده از بازها برای خنثی سازی اسیدها، ماده شیمیایی تحت عنوان خاک رنگبر برای تنظیم رنگ روغن، استفاده از برج تقطیر و موارد دیگر بخشی از فرایند تصفیه روغن نباتی است.

روغن بکر (Virgin)
روغن بکر یعنی روغنی که مستفیما از یک دانه روغنی بدست آمده است و هیچ گونه فرایند شیمیائی یا حرارتی روی آن انجام نشده است. همچنین با هیچ ماده دیگری نیز ترکیب نشده است. بنابراین می توان گفت به معنی یک روغن کاملا خالص و طبیعی است. روغن Extra Virgin که به فرابکر ترجمه شده است به معنی روغن بکری است که دارای تازگی و کیفیت بسیار بالایی میباشد و از نظر فنی نسبت به روغن بکر دارای اسیدیته و پرکسید پایین تری می باشد. روغن تازه در مجاورت با هوا ، نور و حرارت به مرور کیفیت خود را از دست میدهد بطوری که پس از مدت مشخصی حتی قابلیت خوراکی خود را از دست می دهد. حد استاندارد این موضوع توسط موسسات استاندارد و سازمان غذا و دارو مشخص شده است. و شرکت های تولید کننده روغن موظف به رعایت آن می باشند. روغنی که با استفاده از روش پرس سرد بدست آید و تصفیه نشود به شرط اینکه شرایط محیطی دیگر نیز رعایت گردد را می توان در زمره روغن های بکر و فرابکر محسوب کرد.

.استفاده از مطالب این سایت فقط با ذکر منبع بلامانع است.

pixelstats trackingpixel
پالم

متخلفان پالم فقط ۳ میلیون تومان جریمه شدند

وزیر بهداشت با گلایه از عدم بازنگری قوانین برخورد با متخلفین مواد غذایی که فقط آنها را ۵ هزار تومان جریمه می‌کنند، گفت: در پرونده تخلفات پالم نیز با آن همه سر و صدا فقط ۳ میلیون تومان جریمه شدند.

سید حسین هاشمی در نشست مشترک خوئ با مشاوران امور زنان ریاست جمهوری و دیگر سازمان‌ها با پرداختن به موضوع اهمیت غذا در بین خانواده‌ها اظهار کرد: وضع غذا و آشامیدنی در کشور ما خوب نیست همانطور که این وضعیت در آمریکا و کشورهای اروپایی و در منطقه نیز مناسب نیست و کشورها دچار مشکلات غذا و تقلبات هستند.

 

وی ادامه داد: بنابراین دولت و مجلس باید در برنامه ششم تصمیمات قاطعانه‌ای بگیرند زیرا ما نیز از نظر نظارت با کمبود بودجه و نیرو مواجه هستیم. از طرفی دیگر نیز یک عده نیز همیشه مطالبه‌گر هستند ولی باید بدانند که باید برخی بسترها برای چنین اموری فراهم شود.

هاشمی با گلایه نسبت به جریمه‌های بسیار پایین متقلبان غذا بین ۵ تا ۲۰ هزار تومان جریمه می‌شوند گفت: این جریمه‌ها واقعا مایه تاسف است. ۳۰ سال هم از این قوانین گذشته است و هنوز بازنگری روی آن صورت نگرفته است.

وزیر بهداشت تصریح کرد: مثلا در موضوع روغن پالم که آن همه سر و صدا داشت بالاترین جریمه‌ای که شدند ۳ میلیون تومان بود.

وی با اشاره به برخی معضلات در حوزه گوشت گاو، گوسفند، شتر، مرغ و سوسیس و کالباس که باید نظارت‌ها قوی‌تر شود افزود: این در حالیست که دامپزشکی که باید بر گوشت نظارت کند از کسی حقوق می‌گیرد که بر آن کشتارگاه نیز نظارت دارد مسلما این چرخه اشکال دارد.

هاشمی در خاتمه خاطر نشان کرد: بنابراین باید به سمتی پیش برویم که اصلا مردم کمتر بیمار شوند و دچار معلولیت و از کارافتادگی نشوند تا در نهایت مرگ و میر کاهش یابد. بنابراین اگر در پیشگیری هزینه کنیم از هزینه‌های میلیاردی برای درمان جلوگیری خواهد شد.

منبع: تسنیم

pixelstats trackingpixel
روغن نیمه جامد

ضرب‌الاجل وزارت بهداشت برای روغن‌های نیمه‌جامد

رییس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت مهلت تعیین شده برای توقف تولید روغن‌های نیمه جامد را تا پایان سال ۹۵ اعلام کرد.

دکتر زهرا عبداللهی در گفت‌و‌گو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،درخصوص مهلتی که به کارخانجات تولید روغن برای توقف روند تولید روغن‌های نیمه جامد داده شده است، گفت: تا پایان سال ۹۵ به کارخانجات روغن فرصت داده شده است که تولید روغن‌های نیمه جامد را حذف کنند، دیگر روغن نیمه جامد نداشته باشیم و به جای آن روغن مایع با اسید چرب ترانس زیر دو درصد داشته باشیم.

وی افزود: اکنون در کارگروه تخصصی متشکل از سازمان استاندارد، غذا و دارو، دفتر بهبود تغذیه و صنایع غذایی، استاندارد قند، نمک، شکر و روغن در محصولات غذایی در حال بازنگری است.

عبداللهی ادامه داد: برای آن دسته از محصولاتی که بازنگری شده‌اند، با ابلاغ سازمان استاندارد باید موارد مربوطه اصلاح و اجرا شود. در حال حاضر استاندارد نمک در تمام مواد غذایی بازنگری و ابلاغ شده است. بر این اساس باید استاندارد نمک به ۱٫۸ درصد کاهش پیدا کند و بیشتر نباشد. در حال تلاش هستیم که این میزان نیز به یک درصد برسد.

وی افزود: این کاهش میزان باید به تدریج انجام شود که روی طعم و مزه مواد غذایی تاثیر نگذارد و ذائقه سازی شود. همچنین در زمینه کاهش نمک در پنیر، رب گوجه فرنگی، تن ماهی و … نیز کار شده و استاندارهای آن تغییر کرده است. کاهش قند نوشابه‌ها هم در حال ابلاغ است. بر روی شیرهای طعم‌د‌ار نیز باید کار شود که میزان قند آن پایین آید.

منبع: ایسنا

pixelstats trackingpixel

تعرفه‌‌ واردات دانه‌های روغنی به نفع تولید کنندگان خارجی است

رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی با انتقاد از اینکه منافع واردکنندگان مانع توجه کافی به تولید داخل می‌شود، گفت: تعرفه‌ها بیش از اینکه به نفع تولید داخل باشد به نفع تولید خارج است.

محمدرضا جهانسوز رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی کشور در مورد وابستگی بیش از ۹۰ درصدی، به واردات روغن گفت: علیرغم ظرفیت بالای کارخانه‌های روغن‌کشی و تصفیه روغن بخش اعظمی از روغن خام وارد می‌شود در حالی که می‌توان به جای آن دانه‌های روغنی  وارد کرد.

 

وی افزود: با واردات دانه‌های روغنی به کشور علاوه بر استفاده از ظرفیت کارخانه‌های روغن‌کشی اشتغال‌زایی هم ایجاد می‌شود.

 

جهانسوز با اشاره به افزایش تولید کلزا در اواخر دهه ۷۰ تا اواسط دهه ۸۰  منجر به افزایش تولید شد، تصریح کرد: توجه به تولید کلزا در برهه‌ای از زمان نشان می‌دهد که تولید این محصول در مدت کوتاهی رشد داشته است.

 

رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی با بیان اینکه با برنامه‌ریزی می‌توان کشت دانه‌های روغنی از جمله کلزا را افزایش داد، گفت: اگر سیستم خرید سریع و تضمینی برای این محصولات وجود نداشته باشد از آنجا که این محصولات صنعتی است و خریداری جز صنایع ندارد کشاورزان از تولید دلسرد می‌شوند و در صورت نفروختن محصول در یک سال، سال بعد کشاورزان اقدام به کشت آن محصول نمی‌کنند.

 

جهانسوز با بیان اینکه کشت دانه‌های روغنی از جمله کلزا یک ضرورت ملی است، افزود: برای حمایت از تولید این محصول ملی حمایت از تولید داخل، خرید به موقع محصولات کشاورزی و حمایت ویژه لازم است.

 

رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی با بیان اینکه متاسفانه منافع واردکنندگان مانع توجه کافی به تولید می‌شود، گفت: تعرفه‌ها بیش از اینکه به نفع تولید داخل باشد به نفع تولید خارج است.

 

وی با بیان اینکه دولت باید از تولید دانه‌های روغنی حمایت کند، افزود: باید بخشی از تعرفه واردات روغن صرف تحقیق، ترویج و آموزش تولید دانه‌های روغنی شود.

 

رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی با بیان اینکه با واردات دانه‌های روغنی به جای روغن خام واردات به ضد واردات تبدیل می‌شود، گفت: پتانسیل تولید دانه‌های روغنی بالاتر از آنچه که در حال حاضر تولید می‌شود است که با اتکا به نیروی داخلی می‌توان در این زمینه به موفقیت‌هایی دست یافت.

pixelstats trackingpixel

چه کسی پای روغن پالم را به لبنیات باز کرد؟

در شرایطی که روغن پالم در شیر خبرساز و نهایتا ممنوع شد، صنایع لبنی معتقدند که یک مصوبه در جلسه شورای اقتصاد دولت نهم با حضور احمدی‌نژاد سبب شد صاحبان صنایع لبنی ناگزیر به استفاده از روغن پالم در شیر و لبنیات شوند.

به گزارش خبرنگار ایسنا، چربی گیاهی و روغن پالم که در دولت گذشته کم‌کم از دیگر صنایع مانند شیرینی‌پزی به لبنیات نیز ورود پیدا کرد، در دولت یازدهم به عنوان یک ماده مضر در سلامت مردم حاشیه‌ساز شد؛ به گونه‌ای که وزارت بهداشت اعلام کرد برخی صنایع لبنی با استفاده از روغن پالم، شیر و فرآورده‌های لبنی خود را به عنوان محصول پرچرب در بازار عرضه می‌کنند و آن را گران‌تر می‌فروشند در حالی که باید به مردم بگویند که ترکیبات این لبنیات پرچرب چیست و آنها هزینه چه چیزی را پرداخت می‌کنند.

این خبرسازی سبب شد کم‌کم استفاده از روغن پالم در لبنیات ممنوع شود و سهم آن در واردات انواع روغن خام که بیش از این ۵۰ درصد بود به ۳۰ درصد کاهش یابد، اما محمد فربد – عضو انجمن صنفی صنایع لبنی – معتقد است عاملی که سبب شد صنایع لبنی در کشور به سمت تولید و عرضه لبنیات پرچرب بروند یک مصوبه شورای اقتصاد در دولت نهم با حضور احمدی‌نژاد بود و البته تمایل عراقی‌ها به مصرف لبنیات پرچرب نیز چندان بی‌تاثیر نبوده است.

وی در این زمینه اظهار کرد: در سال‌های مدیریت دولت نهم همواره قیمت لبنیات در نوسان بود و کنترل شدیدی بر قیمت‌های این محصولات اعمال می‌شد که نهایتا با اعتراض صنایع لبنی مواجه و در یکی از جلسات شورای اقتصاد دولت نهم با حضور رییس جمهور وقت مصوب شد که اعمال قیمت‌های تنظیم بازاری تنها بر لبنیات با چربی کمتر از چهار درصد اعمال شود و لبنیات پرچرب بالاتر از چهار درصد، خارج از شمول قیمت‌گذاری است.

عضو انجمن صنفی صنایع لبنی ادامه داد: در چنین شرایطی که این مصوبه دولتی برای صنایع لبنی به وجود آورد، چربی حیوانی مانند خامه برای تولید لبنیات پرچرب در کشور با کمبود روبرو شد و صنایع لبنی برای خارج کردن محصولات تولیدی خود از شمول قیمت‌گذاری دولتی و صادرات بیشتر به کشورهایی مانند عراق از روغن گیاهی پالم که در آن زمان ممنوعیتی نداشت نیز استفاده کردند.

به گزارش ایسنا، گاه یک سیاست‌گذاری یا تصمیم اشتباه می‌تواند آثار جبران‌ناپذیری بر پیکره مدیریتی کشور یا سلامت مردم بگذارد؛ همان‌گونه که مسئولان دولت گذشته برای شانه‌ خالی کردن از زیر بار فشار صنایع لبنی اقدام به ابلاغ این مصوبه در صنعت لبنیات کردند و به گفته صاحبان صنایع لبنی همین عامل سبب شد ذائقه‌ مردم ایران نیز به لبنیات پرچرب تغییر پیدا کند. حال مشخص نیست چه کسی باید پاسخگوی این تصمیم اشتباه و آسیب‌های جبران‌ناپذیر آن در سلامت مردم و جامعه باشد؟

منبع: ایسنا

pixelstats trackingpixel
پالم

۷۵ درصد روغن نباتی پالم است

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، واردات روغن همیشه با اما و اگر‌هایی همراه بوده است زمانی حضور شرکت عربستانی در بازار ایران که بیشتر از نیمی از بازار مصرف را در اختیار دارد مورد انتقاد رسانه های قرار می گیرد اما به صورت “زیرسیبیلی” از کنار آن گذشته می شود و مقطعی مصرف بی رویه روغن پالم در صنایع روغن مورد انتقاد قرار می‌گیرد و فروکش می‌کند، اکنون نیز دوباره رانت واردات این محصول توسط وزارت جهاد کشادورزی مورد انتقاد قرار می گیرد به طوری که محمود حجتی در سخنان آتشین روز گذشته خود در جمع مدیران این وزارتخانه لب به سخن گشود و گفت:”برای واردات دانه‌های روغنی ما باید ۴ میلیارد دلار نفت بفروشیم تا اینکه دانه‌های روغنی را بیاوریم و بخوریم”.

بنا بر این گزارش قبله دبیر انجمن صنایع روغن نباتی اخیرا در گفتگویی با یکی از رسانه‌ها ابراز داشت “با وجود صدور مجوز افزایش قیمت پنج درصدی روغن نباتی از سوی ستاد تنظیم بازار، کارخانه‌های روغن مورد تهدید سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان قرار گرفته‌اند، از سوی دیگر وعده‌های وزارت جهاد کشاورزی نیز تا کنون اجرایی نشده است لذا دیگر دانه روغنی داخلی را نمی‌خریم”.

حجتی در واکنش به این اظهارات با بیان اینکه برخی افراد امروز می‌گویند ما سویا نمی‌خریم. گفت: بی‌خود کرده‌اید که سویا نمی‌خرید.این بخش می‌گوید چون قیمت روغن افزایش نمی‌یابد ما نیز کلزا را خریداری نمی‌کنیم مگر مملکت بی‌صاحب است که دارید تهدید می‌کنید.

حجتی یادآورشد: تولیدات داخلی و کشت دانه‌های روغنی درکشور توسعه می‌یابد که در این خصوص توسعه زنجیره های تولید نیز ایجاد می‌شود.

توسعه کشت دانه‌های روغنی با ایجاد  زنجیره های تولید

بنا بر این گزارش با ایجاد زنجیره‌های تولید در کشت دانه های روغنی تمام مراحل تولید این محصول زیر یک چتر واحد قرار گرفته و محصولات تولیدی کشاورزان به صورت مستقیم از دانه های روغنی تا تبدیل روغن توسط مدیریت واحد انجام می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی همچنین به رانتی که پشت واردات روغن وجود دارد، گفت: این رانت باعث شده که کشت دانه‌های روغنی اینچنین رها شود اما بنده در دیداری که با مقام معظم رهبری داشتم ایشان به بنده تاکید کردند که من باید مراقب واردات باشم.درصورتی که از واردات دانه‌های روغنی مراقبت نشود این محصول بر روی دست تولیدکننده می‌ماند.

روغن داخلی کیفیت لازم را ندارد

مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح افزایش تولید دانه‌های روغنی  شامگاه روز گذشته در اظهاراتی تکان دهنده  در گفتگوی ویژه خبری درباره کیفیت روغن های تولیدی درکشور گفت: در کشور روغنی که در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد از کیفیت لازم برخوردار نیست.

وی  با بیان اینکه واردات دانه های روغنی ربطی به جناح خاص و یا دولت خاصی ندارد،گفت: واردکننده ها کارخانجات روغن را در اختیار دارند و سود خود را بیشتر از طریق واردات به دست می آورند و در حقیقت برخی اوقات کارخانه های آنها تعطیل است.

به خاطر سود جویی مصرف روغن در کشور ۱۰ برابر شد

وی با اشاره به واردات ۴ میلیارد دلاری دانه های روغنی اضافه کرد: بسیاری در پی این سود هستیم و این ربطی به دولت ها ندارد زیرا مصرف سرانه روغن در کشور از حدود ۲ کیلوگرم در سال ۱۳۴۰ به بیش از ۲۰ کیلوگرم رسیده است .

مهاجر اضافه کرد: کسانی که دانه های روغنی را وارد می کنند صاحبان کارخانجات روغن نباتی و روغن کشی هستند و این ظاهر است و در باطن این است که واردکننده ها این کارخانجات را در اختیار دارند و سود خود را بیشتر از طریق واردات به دست می آورند و در حقیقت برخی اوقات کارخانه های آنها تعطیل است.

گفتنی است که از آنجا که روغن پالم قیمت پایینی در کشور دارد و منجر به کاهش قیمت تمام شده  صنایع می‌شود بنا برگفته‌های این مقام مسئول،  تمایل مصرف روغن نباتی در میان تولید کنندگان بالا است به طوری که در مواقعی به جای میزان مجاز ۱۲٫۵ درصدی تا ۷۵ درصد از این روغن در تولید روغن های مخلوط نباتی استفاده می‌شود.

پاپی زاده عضو کمیسیون کشاورزی مجلس نیز در این ارتباط گفته است که  کمتر از ۵ تا ۶ نفر در موضوع واردات روغن دخیل هستند و بر اساس تحقیق و تفحص مجلس، در شرکت بازرگانی دولتی به روابطی رسیدیم اما این مستلزم آن است تا قوه قضائیه احکام را صادر کند تا اسامی را اعلام کنیم.

pixelstats trackingpixel
روغن هیدروژنه

روغن جامد هیدروژنه نخورید

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: روغن‌های گیاهی که هیدروژنه می‌شوند می‌توانند به‌صورت مستقیم در افزایش بروز سرطان‌ها تأثیرگذار باشند، بنابراین به مردم توصیه می‌کنیم که از روغن‌های جامد هیدروژنه استفاده نکنند.

«مژگان خطیبی» با بیان این مطلب افزود: اگرچه عمل هیدروژنه‌ بر روی روغن‌های حیوانی انجام نمی‌شود اما بروز بیماری‌های قلبی را بیشتر می‌کند، بنابراین باید در مصرف این روغن‌ها احتیاط کرد.

 

وی ادامه داد: عادت بد غذایی و یا نوع تهیه موادغذایی می‌تواند در بروزسرطان موثر باشد به‌عنوان مثال مصرف غذای پرچرب می‌تواند باعث افزایش ضخامت چربی‌ها در بدن و بروز چاقی شود و این چاقی می‌تواند عاملی در سرطان‌های پستان، پروستات و اختلالات کبدی باشد.

 

کارشناس تغذیه‌ی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مصرف مواد غذایی به هر شکلی می‌تواند تحریک‌کننده باشد مثلاً مصرف بیش از حد ادویه می‌تواند تأثیرگذار باشد.

 

خطیبی با بیان اینکه توصیه ما این است که مردم بیشتر از میوه‌ها و سبزی‌هایی استفاده کنند که قابل پوست گرفتن باشند و خوب شسته شوند، ادامه داد: بهتر است سبزی‌ها با مایع ظرفشویی شسته نشوند بلکه با محلول‌های مورد تأیید وزارت بهداشت ضدعفونی و شسته شوند.

 

این کارشناس تغذیه گفت: مصرف نمک می‌تواند عامل ثانویه در بروز سرطان باشد به‌عنوان مثال مواد غذایی که نمک سود می‌شوند مانند غذاهای صنعتی می‌توانند در بروز سرطان‌ها تأثیرگذار باشند.

 

وی در خصوص تغذیه‌ی بیماران سرطانی گفت: بیمارانی که شیمی درمانی و یا رادیوتراپی می‌شوند معمولاً کم‌اشتها هستند و برخی علائم گوارشی مانند تهوع را دارند.

 

خطیبی گفت: برنامه‌ی غذایی که برای این افراد در نظر گرفته می‌شود باید یک برنامه‌ غذایی مطبوع شامل غذاهای دلخواه بیمار باشد.

 

کارشناس تغذیه‌ی دانشگاه علوم پزشکی کرمان خاطرنشان کرد: از طعم‌دهنده‌های غذایی مانند لیموترش، دارچین و یا برخی ادویه‌های غیرمضر که بیماران دوست دارند در غذای آنها می‌توان استفاده کرد.

منبع: ایسنا

pixelstats trackingpixel

تفاوت روغن کنجد با روغن ارده

سوالی که شاید برای خیلی ها پیش بیاید این است که آیا روغن کنجد همان روغن ارده است؟

باید گفت که خیر. روغن کنجد پرس سرد با استفاده از وارد کردن فشار به دانه های کنجد بدست می آید و استخراج آن از دانه روغن صرفا یک روش مکانیکی است و هیچ گونه فراوری یا افزودنی به دانه کنجد اعمال نمی شود. در صورتی که روغن ارده که گاهی به روغن ارده کنجد نیز معروف است از ارده استخراج می شود. ارده به وسیله حرارت دادن و سرخ کردن کنجد یا به عبارتی بو دادن کنجد و سپس آسیاب نمودن آن تولید می شود. لذا می توان نتیجه گرفت روغنی که از ارده به دست می آید، روغن کنجد بوداده می باشد، در حالی که روغن کنجد پرس سرد ، مستقیما از کنجد خام بدست می آید. متاسفانه در سایتی دیدم که جهت تبلیغ فروش روغن خود، روغن کنجد پرس سرد را غیر خوراکی معرفی کرده بود و ادعا می کرد که فقط روغن ارده یک روغن خوراکی است (بدترین تجارت سوء استفاده از سلامتی مردم است). حال آنکه روغن کنجد پرس سرد دقیقا همان خواص کنجد را دارد چون هیچ تغییری در کنجد ایجاد نمی کند. حتی می توان این مسئله را بر اساس بوی روغن نیز تشخیص داد. روغن ارده بسیار بد بو بوده به طوری که حتی نمی توان مستقیما آن را بو کرد و این موضوع ناشی از افزایش اسیدیته روغن می باشد. در حالی که روغن کنجد پرس سرد بسیار خوش عطر و بو بوده و به راحتی می توان آن را جایگزین روغن های خوراکی دیگر نمود.

پی نوشت :

با توجه به سوالات زیادی که روی وب سایت پرسیده می شود لازم دیدم تا نکات زیر را کمی بیشتر توضیح دهم

۱- ما به هیچ وجه نگفته ایم که روغن بدست آمده از ارده خوراکی نیست بلکه در مقاله بالا ذکر شده است که روغن کنجد پرس سرد بسیار با کیفیت تر از روغن ارده است.

۲- فاکتورهای بسیاری برای تشخیص یک روغن خوب از یک روغن بد وجود دارد. به لحاظ ظاهری بو و مزه دو فاکتور مهم می باشند ولی تشخیص دقیق این موضوع توسط آزمایشگاه قابل اندازه گیری می باشد. دو فاکتور بسیار مهم میزان اسیدیته و پراکسید روغن ها می باشد. همان طور که خود ما آزمایش نموده ایم و در هر آزمایشگاه مرتبط با روغن نیز قابل بررسی و اندازه گیری میباشد، در شرایط مساوی از نظر زمان تولید و نوع دانه، کیفیت روغن بدست آمده از پرس سرد به مراتب بالاتر می باشد.

۳- خیلی ها معتقدند که روغن ارده کنجد بسیار خوش طعم می باشد. البته این موضوع شاید درست باشد. همانطور که خیلی ها روغن زیتون بکر که بسیار تلخ است را بسیار خوش طعم می دانند. به عنوان مثال خود من هم از طعم ارده بسیار خوشم می آید. در حالی که همین طعم در داخل غذا بسیار ناراحت کننده است.

۴- اگر برخی معتقدند که روغن دانه کنجد باید حتما از ارده بدست آید تا خوراکی باشد، پس برای دانه های روغنی دیگر چه پیشنهادی دارند؟ مثلا برای بدست آوردن روغن آفتابگردان یا سویا یا کلزا باید چه کنیم؟ لابد معتقدند که آنها را هم باید سرخ کنیم و سپس با آب مخلوط کنیم و بعد روغن بگیریم. گاهی اوقات برخی مسائلی که به صورت عقلی قابل استنباط برای هر کسی هست نیاز به گفته دیگران ندارد.

.استفاده از مطالب این سایت فقط با ذکر منبع بلامانع است.

pixelstats trackingpixel